Wat zit er in het Anna serum?

 

 

 

INCI:  Lactobacillus Rye Ferment, Pentylene Glycol, Aqua, Betaine, Dimethylisosorbide, Hydroxyethylcellulose

(nb: de ingrediëntenlijst of zgn INCI is wereldwijd altijd in het Engels)



   Lactobacillus Rye Ferment:
dit product wordt gemaakt door fermentatie van roggemeel verkregen uit biologische aanbouw in Noord Duitsland. Het roggemeel wordt behandeld met een cocktail van melkzuurbacteriën, die worden gebruikt om brood te maken.

Rogge ferment zit boordevol vitamines, mineralen, aminozuren en andere verbindingen. Voedingsstoffen die belangrijk voor de microben om een hecht geheel te vormen voor de beste effectiviteit van de huidprocessen en bescherming van het lichaam.

Bij de fermentatie ontstaan unieke b-glucanen, die in staat zijn om het aantal micro-organismen, als belangrijkste de Cutibacterium acnes,  dat verantwoordelijk is voor het ontstaan van een onzuivere huid tot een normaal niveau terug te brengen. 

 
  Pentylene Glycol:
ook wel genoemd 1,2-dihydroxypentaan. Dit product kan op verschillende manieren worden gemaakt, onder andere door verschillende bewerkingen los te laten op boom hars, meestal van naaldbomen. Daar zit het product furfuraldehyde in, dat na behandeling 1,2-dihydroxypentaan oplevert. Dit product heeft vocht inbrengende eigenschappen voor de huid, en helpt om de actieve bestanddelen van het gefermenteerde roggemeel naar de plaats van actie te transporteren.


  Aqua:
 oplosmiddel, en drager van het product.



 Betaine: 
Het product Betaine wordt verkregen uit de suikerbiet (Beta vulgaris). Het is een osmoliet, die de plant helpt ervoor te zorgen, dat het water in de cellen niet wordt opgezogen door het aanwezige sucrose (kristalsuiker). Datzelfde doet het ook in het menselijk lichaam, en houdt de gewenste hoeveelheid water op peil. Bij de behandeling van acne is dat belangrijk, omdat cellen die het gewenste watergehalte hebben meer weerstand bieden tegen Propionibacterium acnes. Bovendien is aangetoond, dat een 50% betaine/water oplossing bijzonder krachtig huidirritatie onderdrukt (patent toegekend aan Jutila, WO2010043769 A2).


  Dimethylisosorbide:
dit product wordt verkregen uit sorbitol. Dat is één van de vele suikers, die we kennen (kristalsuiker [sucrose] en glucose horen ook tot de familie van de suikers), en kan worden verkregen uit appels, peren, pruimen en andere fruitsoorten. Dimethylisosorbide helpt 1,2-dihydroxypentaan bij het transporteren van de actieve bestanddelen uit het gefermenteerde roggemeel naar de plaats, waar het haar activiteit ten toon moet stellen.

 
  Hydroxyethylcellulose:
dit is een product, dat wordt gemaakt uit katoenvezels of uit houtvezels. Het wordt gebruikt om de vloeistof wat dikker te maken, zodat het niet gaan druipen bij de toepassing van Anna is Clear.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »